onsdag den 28. december 2011

Nytårstalen

Kære Efterskole,
Dette halve år har taget mit liv med storm. Jeg har fået åbnet øjene for vinkler på livet, jeg aldrig havde troet fandtes. Jeg har taget nye meninger, og ændret dem igen. Og jeg har lært at det er OK. Jeg har oplevet et fællesskab, hvor det er i orden at gakke helt ud, og hvor man kan for alvor er sammen om det hele.
Jeg har jo ikke levet livet, men jeg kan sige, at dette halve år har været det bedste i mit liv indtil videre.
Jeg har prøvet at gøgle med ild og lave sjove lege. Jeg har oplevet et helt andet forhold til autoritære personer, end jeg nogensinde havde forestillet mig, at jeg ville.

Selv i dagligdagen mærker jeg, at der virkelig bliver taget hånd om mine (og andres) problemer. Det man oplever på efterskole er rigtige venskaber fra rigtige mennesker, der rent faktisk bekymrer sig om en. Selvom efterskolen har givet mig, en "lykkelig" teenager fra forstaden, en del at tænke over med hensyn til livet, har den også giver mig en meget bedre opfattelse af mig selv, og jeg kan slet ikke fatte at jeg boede i den lille "kasse" min selvbevidsthed var før.

Vi har oplevet en del på dette korte, halve år. Alt fra ko-overfald på introturen til defekte både og for lidt mad på motionsdagen. Også alvorlige ting har vi tacklet sammen. Ambulancer og folk der stoppede/blev smidt hjem. Vi har klaret det hele - sammen. Det har været i orden at være ked af det og blive trøstet, lige så tosset man ville.

Jeg har fået mere sikkerhed i mig selv, og jeg tør sige mere fra og til end jeg gjorde før - netop fordi jeg har fået lov til at teste det i den lille, trygge osteklokke som min efterskole er. Jeg har lært at lærere rent faktisk bekymrer sig om eleverne og deres trivsel - selv når de pointerer det på en hård måde.

Jeg har lyst til at juble, fordi vi har klaret alt dette sammen, men på en måde har jeg også lyst til at græde. For enden af tunnelen er pludselig synlig - et halvt år, og så flytter cirkus videre for at give nogle andre den fantastisk u-perfekte, skøre, tossede, dejlige og helt igennem fornøjelige oplevelse det er, at gå på efterskole.
Jeg giver den fuld gas her det sidste halve år. Det håber jeg også i vil.
Efterskole, jeg elsker jer. Hver og en. Og det skal og må vi aldrig glemme. At vi betyder noget helt specielt for hinanden.

Glædeligt nytår allesammen,
Lærke

2 kommentarer:

  1. Gud bevarer efterskolen :D

    SvarSlet
  2. Det var virkelig fantastisk at læse. Super godt skrevet.

    SvarSlet