fredag den 4. november 2011

Konsekvenser

Så skete det igen, der var en der kom til at træde ved siden af.
Denne gang resulterede det (Heldigvis) ikke i en udsmidning, men nærmere i MEGET skrappe konsekvenser.

Som vi alle sammen ved, kan teenagere blive mugne og sure, hvis det er tirsdag, de har et kedeligt fag, og måske ikke kommer så godt ud af det med lærerne.
Dette resulterede i, at der blev oprettet 2 'hadegrupper' om nogle af lærerne på skolen. Efter min opfattelse var det ment lidt i spøg, fordi vi som sagt var Mandag/Tirsdagstrætte og teenagemugne. Dette retfærdiggører selvfølgelig ikke handlingen, men sådan er det nu en gang.
Onsdag til Frokost hev Tony stolen frem (stolen han sidder på, når han skal sige noget riiiigtig langt) og så fik vi ellers allesammen en skider. (Næsten) Citat: "Det er simpelthen for usselt og fejt, at nogen folk kun kan udtrykke deres måde på den skide tarvelige måde".
Vi blev informeret om, at alle der havde synes godt om de grupper skulle melde på kontoret omgående, og at Facebook var sat på sagen om at finde ud af, hvem der havde lavet grupperne. "Synderen" blev dog opfordret kraftigt til selv at melde sig.
Dem der havde 'synes godt om' fik lov til at sige personligt undskyld til de involverede lærere, og så var den ikke længere. Personen, der havde oprettet grupperne blev dog sendt gennem godt 30 timers helvede og uvidenhed om, om vedkommende blev eller blev smidt ud.
Personen som oprettede grupperne fik lov at blive, men skulle Torsdag aften stille sig op foran hele skolen, og fortælle om konsekvenserne, som bl.a. involverede at skrive breve til lærerne og skolen om, hvorfor vedkommende fortjente at blive. Det var et hjerteskærende syn at se en så 'knækket' person græde sig igennem en forklaring, og der blev også kastet et: "Jeg elsker jo for fanden jer alle sammen" ind. Jeg tror hele skolen blev rørt, og det sker helt sikkert ikke igen.
Jeg vil derfor opfordre KRAFTIGT til, at man ikke lader sig rive med af den slags. Det er udsmidningsgrund på langt de fleste efterskoler, og ud over det bliver man nødt til at tænke på, at lærerne faktisk også er mennesker, og hvad hvis de oprettede en hadegruppe om en elev? Jeg kan ikke se mig fri for at have deltaget i dette, selvom jeg ikke har 'synes godt om' grupperne har jeg da været med til at drille lærerne bag deres ryg.
Mit budskab er dog: Tænk jer for pokker om! En spøg kan ende med at koste jer selv eller en af jeres kammerater efterskoleåret! :-O

På en lidt gladere node er mit hus gået i total julestemning (oh yeah!) og har pyntet op med guirlander. Vi havde også for nyligt en lille julehyggeformiddag med nissehuer og julemusik for fulde gardiner og åben dør. :-D DET var hygge.



1 kommentar:

  1. Fedt skrevet:) Alle kender vist den der med liiige at gøre noget virkelig lort, uden at man tænker på konsekvenserne.

    SvarSlet