onsdag den 24. august 2011

Questions, Questions, Questions

Så er det tid til endnu et indlæg. Og denne gang vil jeg bruge det til at svare på nogle spørgsmål. Lad mig lige understrege: Bloggen er ikke blevet til en brevkasse, men siden dens formål er at fortælle om efterskoleliv til nye elever, så synes jeg at det er meget relevant at besvare kommende elevers spørgsmål. :-D

Jeg har fået en del spørgsmål om forventninger, og jeg vil lige gentage mig (gentage mig, som i at jeg besvarede dem i kommentarerne).
Jeg kan ikke snakke med om forventninger, da jeg ikke rigtig havde forventninger til efterskole. Jeg glædede mig bare til at komme væk hjemmefra og møde en masse nye mennesker, som vel egentlig, efter nærmere eftertanke er en forventning, så jeg trækker det lige i mig igen. :-D

Altså, mit hovedpunkt omkring forventninger er, at man skal holde dem realistiske. Man skal ikke forvente at blive bedste venner med alle FOR DET KAN MAN IKKE! Jeg er selv et ret tolerant menneske (synes jeg) og der er folk på min efterskole jeg ikke rigtig kan tage. Men man skal huske at irritation er gensidigt.

Jeg synes forventninger i virkeligheden er end ond ting, da det kan komme til, at man slet ikke lever i nuet. Jeg tror, at hvis man glæder sig så meget til efterskole, at det "tager overhånd" så skal man overveje, hvorfor man glæder sig til efterskole? Er det i virkeligheden fordi man ikke er glad i sin situation derhjemme?

Jeg er også blevet spurgt om "pigefnidder", hvilket i den grad er noget jeg kan tale med om, da vi er 15 drenge og resten piger, af en elevflok på 48. Vi har været her i snart 3 uger, og jeg synes faktisk ikke, at der er særlig meget "pigefnidder". Jeg tror, at hvis man selv er åben og ærlig smitter det af - og på samme måde: hvis man selv "pigefnidrer" smitter det af.

Jeg er også blevet spurgt om de dårlige ting ved efterskole. Jeg er godt klar over, at jeg kan komme til at lyde en smule utopisk i mine indlæg, fx mit seneste: Lærke + Efterskole = Love.
Men da jeg kun har været her i 3 uger, kan jeg ikke rigtig snakke om det dårlige, og har egentlig heller ikke lyst. ;-P

Rigtig mange gange tak til alle jer der stiller spørgsmål, og bliv endelig ved. :-D Jeg er glad for at i læser min blog. :-D Det får mig til at føle mig værdsat *HEART*

2 kommentarer:

  1. Hej Lærke:)
    Hvad hedder din efterskole? Har du en eller flere bedste venner? Eller har du bare mange gode venner? Har du en kæreste? Hvor mange sover i på dit værelse? Har du hjemve? Er der nogle eller nogen, der bliver holdt udenfor eller mobbet? Hvordan er forholdet mellem elev og lære?:)

    Jeg skriver ikke bare for sjov, er bare meget nysgerrig.;)
    Kh Helene

    SvarSlet
  2. Hej Helene,
    Jeg må desværre ikke oplyse navnet på min efterskole, men jeg har set at en del andre loggere har oplyst det i slutningen af året, så hvem ved.
    Lad mig svare på dine spørgsmål:
    Jeg har ingen bedste venner, men mange gode. Jeg har ingen kæreste. Vi sover 2 på mit værelse, selvom der kan være 3.
    Jeg er ikke opmærksom på mo´bning, men til det med at blive holdt udenfor tror jeg, at folk har en tendens til at rotte sig sammen i grupper, og hvis man ikke selv gør en indsats for at komme med i en gruppe, så kan man godt komme til at gå lidt selv. Man bliver "socialt belønnet" efter egen indsats, præcis ligesom derhjemme. Men folk på efterskole er langsommere til at dømme, da man i starten alle er i samme båd, og bare gerne vil have venner.
    Jeg kan se på 2. års eleverne, at lærerne er lige så meget voksne venner/substitutforædre som de er lærere. Jeg har selv altid haft et lidt autoritært forhold til lærerne, så jeg synes det er lidt svært at være på "vennebasis" med dem. :-D

    Tak for spørgsmålene, jeg håber jeg har givet dig tilstrækkeligt svar. :-D
    Hilsen,
    Lærke

    SvarSlet